tirsdag 10. november 2009

Villa Paradiso

Tro på hypen – eller?

Villa Paradiso på Olaf Ryes Plass er nok helt klart en av byens mest kjente pizza-restauranter. Om sommeren er det heftig kamp om å sette seg på display ved siden av Parkteateret og året rundt må du bestille bord eller pent stille deg i kø en god stund om du vil ha et. En kan undres om det er stedet eller pizzaen som trekker folk til en restaurant der hipsterfaktoren til tider er høyere enn det livlige lydnivået. Men rett skal være rett, pizzaen de lager er meget god. Den er er rik på smak, har en lett og tynn bunn og det hersker liten tvil om at råvarene som benyttes er av ypperste merke. Menyen setter kvalitet fremfor kvantitet og har noen , svært originale sammensetninger. Den sterke chorizo-pølsa er helt klart en favoritt der den serveres med deilige, myke mozarella-skiver.

Hva det er kokkene på Villa Paradiso gjør vet jeg ikke - og det vil vel forbli deres hemmelighet - men pizzaen fremstår på en særdeles frisk og nesten sunn måte sammenlignet med mange andre av byens pizzaer. Likevel må en tillate seg å undres om smaken egentlig er verdt både køen og prisen. For å legge meg på linje med den lite utfordrende samfunnsvitenskapen som undervises på Blindern på dagen må jeg konkludere med å si at det er relativt: Er du kun ute etter en pizza for å fylle fylle-magen (ja, du leste riktig) vil du nok bli like fornøyd de fleste andre steder, og det vil nok lommeboka di også. Skal du derimot ta med kjæresten på et koselig restaurantbesøk tar du selvsagt med din livsledsager til Villa Paradiso og ikke Kebabtoppen. Hva er vel en bordreservasjon og en hundrelapp eller to ekstra for en utmerket pizza?

Pizzatype: Italiensk.
Prisklasse: Noe dyr, over 150 kroner for en liten porsjonspizza.
Restauranttype: Finere pizza-restaurant.
Beliggenhet: Midt på Grünerløkka, ved siden av Parkteateret. Olaf Ryes plass 8.
Karakter 8/10

1 kommentar: